Ihmisen on hyvä rikkoa omia rutiineitaan. Siksi yritän tässä postauksessa vältellä rivouksia, pillu&tissit&kyrpä juttuja, markkina-arvoteoriaa, ase&intti-hörhöilyä, rassismia ja zombieapokalypsiin liittyvää materiaalia.

 
Pitäkää peukkuja pystyssä.
 

Rahaa on!

Meikäläiselle on kertynyt taas tilille rahaa (trollface). Muutama kymppi. Lukijat ihmettelevät.. "MIKSI".. NOH, miettikääpä
Kun ei ostele mitään, vaatteet turhimpana listalla. Vaatteet käytetään loppuun kunnes ne hajoaa.
 
 • Ei tarvitse sisustushomoilla kun elää sinkkuna, vuokra noin 300e/k sisältäen sähköt
 • Syön edullisesti, asioin LIDL:ssä, joka on tunnetusti sinkkuystävällinen kauppa, ei mitään haistapaska alennuskortteja, minkä edun velkavolvollaan ajelevat ja 600k euron velkarivitalonpätkässä kuppaavat itselleen sinkun selkänahasta. Vielä jos saisin taas stressin laukaiseman karkki & kokis putken katki, niin rahaa säästyisi edelleen.
 • Inhoan matkustelua, työn takia tulee matkusteltua jo aivan tarpeeksi. Siis siihen ei kulu rahaa. Ketä helvetti kiinostaa suunitella matkaa, sohlata liikennevälineiden kanssa, kärsiä VR:n myöhästelyistä, stressata ehtiikö koneeseen, turvatarkastukset, hukkuneiden matkatavaroiden metsästys, ynnä kaikeinlainen soheltaminen matkustukseen liittyen. Lomakohteessa X on tyypillisesti tarjolla kulttuuria joka on arvatenkin länsimaisittain alikehittynyttä tai sellaista paskaa mistä ei ymmärrä, Kulttuurikohteet taas obsoliittia paskaa. Kaikenlaisia eksoottisia ruokiakin on suomessa tarjolla ilman matkustelua (paitsi ei jenkki-twinkies patukoita, hyviä, suosittelen.. vähän kuin zombie landissä...UPSS!!!!). Ruuasta sitäpaitsi saa paskataudin tai antibiottiresistanssin pöpön. Kalliskin Olut ja viini ei kiinosta, kokis maistuu paremmalta. Ja viinan perässä ei viitsi matkustaa, oudossa maassa ei viitsi vetää kännejä ja kotiintuliaisistakaan en ole kiinostunut, sillä kalsarikännäys ei innosta. Google mapsistä näkee kulttuurikohteet, ulkomailla kun tulee nähneeksi livenä jonkin kuuluisan kohteen, voi todeta "aijaa.. no on tää hieno".  Mahdollinen kohteen X vieressä oleva seliteplakaati kertoo sitäpaitsi vähemmän kuin wikipedian sivu. Monesti sanotaan että paikassa X "siellä oli niin mukavia ihmisiä"... Valkoisen heteromiehen tulee ohittaa tuollaiset väitteet hölynpölynä. Lähinnä jos henkilö sattuu olemaan nuori ja pillun omaava, tällöin tietysti ihmiset ovat mukavia. Valkoisen heteromiehen tapauksessa korkeintaan thaikkuhuorat ovat "mukavia", muutoin ulkomaalaiset ovat lähinnä pöllimässä lompakkoa. Muut kulttuurit kuin pohjoismainen (ruåtsalaiset poislukien), luterilaisen työmoraalin omaava jäyhä kulttuuri on alempiarvoista roskaa.
 • En omista autoa. Ei autolainaa, ei polttainekuluja, ei huoltoihin korjauksiin ja vakuutuksiin meneviä yllättäviä menoja
 • En omista pyykkikonetta, ei riskiä että asunto tulvii :D
 • En ole ikinä ostanut alkoholia kaupasta, en alkosta enkä ruokakaupoista. (Tupakaa tosin tuli ostettua muutaman kerran sotkusta UPSSS!!!, tosin ei omilla rahoilla eikä omaan käyttöön). En muista milloin kävin viimeksi suomessa baarissa. (YTM ei muista milloin kävi baarissa, koska filmi meni poikki)
 • Harrastukset ovat suht halpoja. Nettikulut+elektroniikkahankinnat tasoitettuna keskimäärin... on 150-250euroa. Sen verta mitkä jotkin hihhulit maksaa kirkollisveroa ja lahjoittaa hyväntekeväisyyteen
 • En maksa muita vakuutuksia kuin työttyömyysvakuutusta.
 
Rahaa on perkele! ja meikäläisellä on iso kyrpä!! (UPSS!!!) köyhät muijjat kontilleen ja pillu tännepäin!!
 
Rahaa on Mutta kuinka kauan. Rahaa pitäisi sijoittaa. Nytkin ostan joka kuukausi 300e:llä (harkitsen nostoa 1000e/kk, pikkurahoja joku 300e) sampopankin haistapaska tuottamattomaan osakerahastoon. Laskevien kurssien aikana kannattaa käyttää jatkuvaa pitkän aikavälin sijoitusta. Tämä siinätapauksessa että ei harrasta (silmä)muna kovana pörssikurssien seuraamista. Riittää että sijoittelee matalien kurssien aikana säännöllisesti ja runsaasti.
 
Korkoa rahoilleen ei oikein saa, hyvä jos merkintä ja nostopalkkioiden jälkeen jää plussalle Onnekkaimmat ovat niitä jotka ovat ottaneet velkaa, korko on naurettavan vähän  (taas saatanan YTM:ät hyvässa asemassa).  Halpojen osakkeiden ostelu voisi olla kannattavaa. Ainut lohduttava asia on se, että mielummin rahaa pitää osakkeissa eli niinsanotusti yrityksen osana kuin rahana, jonka arvo rommaa helpommin kun setelipaino käynnistetään.
 
Kultaan ei kannata nyt sijoitaa, kun sen hinta on yliarvostettu (Euron tuhosta huolestunut tuulipukukansa heräsi kultasijoittamiseen). Lisäksi velkamailla on runsaat kultavarannot, joita joku saattaa alkaa myymään. Platinaan sijoitus olisi myöskin vaihtoehto, tosin platinakauppoja on  vähemmän kuin kultakauppoja, jolloin palvelun osuus hinnasta syö sijoituksen kannattavuutta. Jalokiviäkään ei kannata ostaa, kun jalokivien arvoa ei voi mitata painoyksiköllä. Varaa on että jokin j-utku kusettaa aihetta ymmärtämätöntä jollain rihkamalla.
 
Näin jälkiviisaana, törkeät tuotot olisi voinut saada kultarahastoihin sijoittamalla, joskus 2008.  Kultaa pitää ostaa heti sillä hetkellä kun joku velkamaa päästää markkinoille kultansa.  Aivan kuin YTM joka hylkää kultansa, kannattaa mieluusti napata sellainen kuleksimasta kun vielä laatupissis on itku tuhertava pissis. :D
 
 
Mutta.. "jos ottaisi vähän asuntovelkaa..voisi vähentää verotuksessa".  VITTU EI!! JA VIELÄ HELVETTI KERRAN EI!! Asunnoiden hinnassa on helvetisti ilmaa. 1990-1991 asuntojen hinnat rommasivat. Ainakaan mistään taantuvasta hevonpersetakapajulasta, en asuntoa hanki. Asunnonmyymisestä tulee ongelmia, jos massatyöttömyys iskee. Kahden asunnon loukussa sinnitteleminenkään ei kannata.
Ja jos ottaisi siihen vuokralaisen, olisi asunnossa kiinni liian suuri rahasumma. Ja koskakohan 60-luvulla rakennettuja asuntoja 
aletaan purkaa? Lisäksi, jotta verottaja ei ryöstäisi, pitäisi asunnossa asua vähintään 2 vuotta. Paha sanoa kun ei tiedä mitä tapahtuu.
 
Uudemmat nollaenergiatalot (ja sellaiseksi saneeratut) ovat aivan paskoja homepommeja. Kämpä lahoaa, sillä silmänräpäyksellä kun koneellinen ilmastointi pysähtyy.
 
Näin rommarin näkökulmasta kaikki vaihtoehdot vaikuttavat siltä että rahaa häviää aina, teki miten vain.
 
 
Joku YTM joka pistää aina kuukausipalkan palamaan ja ottaa päälle pikavippiä, voikin kysyä "minkä vitun takia sä säästelet, get life, carpe diem".
 
Syy on se että raha on vapautta.
 • +Ei tarvitse hankkia vakuutuksia, ei tarvitse tapella lakituvassa saatavista joita ei kuitenkaan saa ja joutuu maksamaan lakikulut. Esim tapaturmavakuutus ei korvaa kaatumista portaissa kun vakuutusyhtiön lääkäri näkee papereista että sain portaiden yläpäässä epilepsiakohtauksen joka kuuluisi sairasvakuutukseen. Säästää edelleen rahaa.
 • Jos sille tuntuu ja simmoiselle päälle sattuu, voi ihan vapaasti haistattaa paskat työnantajalle. EI TARTTE OLLA NÖYRÄ. Riittää että nappaan kämpiltä mukaani läppärit&elektroniikkagadgetit ja kasaan kirpparipöydän + vanhat vaatteet+ paperiroskat kasaksi pihalle, kaadan päälle bensaa, tulitikku perään ja hyppään ensimmäiseen kohti sivistystä vievään junaan. Ei vittu ole suhteita eikä sidoksia mihenkään, kehenkään eikä minnekkään. David E. Jones nimitti tälläisestä säästöstä "Screw you money".
 
 • Vamma&kremppa-remppa raha.  Minulle tulee jokin sairaus tai kremppa. Yleisterveydenhoidossa hoito jäisi puolitiehen ja minusta tulisi työkyvytön loppuiäkseni tai jopa kuolisin huomattavan ennenaikaisesti.  Laittamalla rahaa haisemaan, saa itselleen järjättyä titaani-implantit, kantasoluhoidot, syöpäterapiat, kuntoutukset, zombieviruksen takia amputoidun raajan korvaamimen robottikädellä, pallolaajennukset, sappikivileikkaukset, magneettikuvat... joita ei kaikkia tasapuolisesti hoitava terveydenhoitojärkestelmä ei takaa. Törkeimpänä esimerkkinä kuulemani esimerkki: sokeuttava leikkaus julkisella yksityisellä menetelmä jossa säilyy näkö. Lääkärinvalalla pyyhitään nykysuomessa PERSE!!!!!!!
 
Vanhuudenturva.  Arvatenkin jään "eläkkeelle" noin päälle 40 vuotiaana, koska jään silloin viimeistä kertaa työttömäksi. Kukaan ei wanhaa pierua ota töihin.
 
 
Eli tämän takia säästän. Tarkastellaampa seuraavaaksi taloudellisia riskejä
 

Onnettomuudet

 • Kaikki irto-omaisuus tuhoutuu (pankissa rahat ja data nettipilvessä), tulipalo, tulva, tappajatermiittihyökkäys, paikallinen zombie-epidemia yms.. Ei voisi vähempää kiinostaa, ostan uudet paremmat tilalle. Maallisen omaisuuden määrä on vähäinen, hyvä vaan että turhasta roskasta pääsi eroon Eli ei haittaa
 • Joudun korvaamaan jonkin onnettomuuden, tähän olisi vakuutus paikallaan. Toisaalta jos satun vahingossa aiheuttamaan kuolemantuottamuksen, ei rangaistus on melko  halpa (jos verrataan 300 000euron DC-hubi tuomioihin, saman verran korvauksia joutuisi maksamaan jostain pienestä joukkomurhasta.)
 
 • Inflaatio PIGS maat ovat velkaisia ja törsäävät kaikki. Rahaa ei löydy keneltäkään. Mikä otetaan ratkaisuksi. Setelisinko. Painetaan rahaa ja kaikki ovat tyytyväisiä. Inflaatiotahti ei tästä pahemmin muutu, lukuunottamatta sitä yhdessä yössä tapahtunutta euron arvon romahdusta. Paras tapa olisi sijoittaa osakkeisiin ennen kuin euro romahtaa, sillä luultavasti heikko euro sysäisi teollisuuden kasvu-urille.
 

Rangaistukset

Oikeusjärjestelmäämme tunnetusti pyörittävät mulkut lakimiehet, juristit ja tuomarit. Lisäksi vielä kamalemmat suvaitsevaisuushyysäri-demla lakimiehet,juristit ja tuomarit. Suomessa tunnetusti otetaan mallia kommunistisesta että kapitalistisesta systeemistä, valikoiden niistä kamalimmat piirteet. Tapauksessa yksityshenkiö vastaan valtio,kunta tai yritys (tai valkoinen heteromies vs nainen/maahanmuuttaja. Tai yritys vastaan viherpiperrys/rauhanjärjestö),  yksityishenkilö on aina oletuksena syyllinen vaikka vastapuoli istuisi syytetyn penkillä. Lisäksi laki-ihmisillä ei ole ymmärrystä teknisistä eikä tietoteknisistä asioista.
 
Pidän teoriassa mahdollisena että saatan joutua oikeuteen jostain tekemästäni joka on kaiken maalaisjärjen, hyvine tapojen sekä kansan terveen oikeustajun mukaista, mutta jonkin pikkupräntin tai vittumaisen lakisäädöksen mukaan joudun syytetyksi ja jos aihe vielä on tietotekninen, saattaa tuomion antaja antaa rangaistuksen yläkanttiin, arvatenkin niin yläkanttiin että siinä menee kaikki rahat sekä velkaa jää loppu iäksi. (jolloin työnteko ei kannata, mielummin tekee pimeänä)
 
Esimerkiksi armeijan päivärahojen takaisinperintä 20v:n jälkeen, joista lähetetyt perintäkirjeet ovat menneet väärään osoitteeseen ja Instrum Justia perii rästeille korkoa korolle+perintäkulut ja korkoa korolle... summan noustessa useisiin satoihin tuhansiin euroihin. Tai sitten Kirjoittamani open-data-henkinen data mining skripti kaataa jonkin viranomais tai jonkin yksityisfirman nettipalvelun. Esimerkiksi bugin takia koodista lipsataa liikaa merkkejä johonkin formin kenttään ja SQL injektio kaataa tietoenaattorin paskaviritelmän ja kymmenen muun asiakkaan pilvipalvelun. Tätä korjataan viikko tietotunaattorin parikymmen henkisellä tiimillä ja minä joudun maksamaan sen parikummenhenkisen tiimin viikon työt + vahingokorvausvaateet + sakot.  Koska suomi ei ole oikeusvaltio ja laki-ihmiset inhoavat insinörttejä (yritin saada kerran pillua lakitietelijältä, ne vihaa) ja tietotekniikkaa.. tällöin korvaussumma voi nousta useisiin miljooniin.
 
(Vertaa tilanne: Pasi Viheraho kaatoi lahden puhelinkeskuksen ja joutui maksamaan jättikorvauksia joita ei kyennyt maksamaan)
 
Naurakaa pois.  Paljonko lapsen raiskaamisesta ja tappamisesta joutuu maksamaan?. Entä DC hubin pitämisestä? Tai sitten joudun käräjille ja tuomtuksi "lapsospornosta", sellaisen demla-feministi tuomarin mielestä jonka mukaan alle 30v naiset ovat alaikäisiä. Jollen pysty osoittamaan kaikkien kovalevyltäni löytyvien pornokuvien näyttelijöiden ikiä. (muistetaan vielä että lapsipornon hallussapidosta saa enemmän tuomiota kuin raiskauksesta)
 
Australiassa oli aikoinaan tapaus jossa täysi-ikäistä pornotähteä fanittanut henkilö joutui syytetyksi lapsipornosta. Mies oli joutua loppuiäkseen vankilaan ja korvausvastuuseen, mutta onneksi miehen fanittama pornotähti päätti saapua oikeuteen todistamaan että hän on täysi-ikäinen.Tähän voidaan lisätä myös "seksuaalinen ahdistelu" tai "raiskauksen ajattelurikos" tai "naisrauhan uhkaaminen"-lakijutut
 
Pointtina se että en tällähetkellä harrasta mitään kiellettyä, mutta yhteiskuntamme on vain menossa siihen suuntaan että laaditaan lakeja ja rajoituksia joista kärsii viimekädessä niinsanotusti kunnon kansalainen. Esim: Juha Valjakkala karkaa avovankilasta: "ei me voida rangaista kun karkaamista ei ole kielletty". Tai sitten murhan tilannutta ja maksanutta rakennusfirman pomoa ei voida rangaista.  Mutta kun jokin vihakirjoittaja joutuu käräjille, kaivetaan syyllisyys esiin ja keksitään lait millä saadaan tuomittua. (tapaus Halla-aho, jumalanpilkkasyyte)
Rangaistuksen realisoitumisesta seuraa rahojen menetys, hyvässä tapauksessa vaikutus on vähäinen.  Sensijaan rikosrekisteri estää töimimisen  "insinörtti"-työpaikoissa. Amistyöpaikoissa rikosrekisteri on vain ihailtava meriitti.
 
Miten rangaistukset voi vältää. Elä lainkuuliaisesti ei ole mikään oikea vaihtoehto, sillä koskaan ei tiedä mistä voi joutua kynittäväksi lakitupaan. Jos rahaa on, se takuulla kynitään ja sosialisoidaan systeemin käyttöön.  Ainut järkevä tapa olisi rahojen piilottelu. Vouti kyllä ottaa omansa suomalaisilta pankkitileiltä ja rahastoista. Oikeasti raha pitäisi piilottaa
 • Kultaharkkoina patjan alle  (valitettavasti nyt on kullan hinnassa kuplaa aivan liikaa)
 • Holding yhtiö ulkomaille, vaikeaa... ymmärrän yhtä paljon raha-asioista kuin juristi elektroniikkasuunittelusta.
 • Asunto-osakkeet... Huono sijoitus, nekin voidaan sosialisoida. Jopa missä itse asuu "asut liian kalliissa asunnossa, myy ja muuta vuokralle". Tosin jos asuntokupla puhkeaisi, voisi ostaa muutaman sijoitusasunnon josta kiskoa rahaa :D

Sosialisointi: Elämme kommarivaltiossa. Kommarivaltion sosiaalisysteemi ei kovin pitkään pyöri. Ja ennen loppumista sosiaalisysteemi alkaa ahneeksi.

Joudun työttömäksi ja vaikka putoan turvaverkosta.. Sossusta ei saa rahaa, koska omaisuutta. (Epäreiluksi tämän tekee sen että rikollispummit saavat).Saan työttömyysturvaa, haen työtä. Tuleva työnantaja haluaa näyttöä osaamisestani. Teen "demoprojektin" omalla ajallani missä demoilen mihin pystyn. Potentiaalinen työnantaja on tyytyväinen, mutta ei palkkaa koska työntekijän palkkaus liian kallista ja irtisanominen vaikeaa.  Mainitsen projektissani CV:ssä. Työkkärin kuntouttavassa "piirrä kukka oikein"-vittuikurssilla huomataan CV:ssä oleva merkintä. AHAAA... Olen siis "työllistyy omassa työssään"..

Maksappa parin vuoden työttömyyskorvaukset takaisin Plus takaisinperintäkulut.. ja korko. (katsokaa googlella tapauksia, sieltä löytyy sellaista sosiaalipornoa että...)

 

Kuten googlella huomaatte, työttömänä pitäisi alkoholisoitua ja tehdä pikkurikoksia. Kaikenlainen yrittäminen, vapaehtoistyö tai muu vastaava toiminta on rikollista mistä rangaistaan kovemmin kuin mistään oikeasta rikoksesta.

TAI Joudun mielisairaalaan suljetulle, koska olen systeemille vaaraksi. Minulle määrätään edunvalvojaksi jokin psykologi-sossuämmä.
Tilit jäädytetään. Vaikka pystyisin karkaamaan ja irtautumaan pakkolääkityksestä, olisi yhteiskunnassa piilottelu varsin hankalaa jos en pääse käsiksi rahoihini. Ja muistetaan että pakkohoitoon joutunut joutuu maksamaan mielisairaalavuorokaudestaan. Se on fakta, olen googlaillut. En tiedä onko vielä systeemi vastaavanlainen kuin vanhustenhoidossa, jossa vuorokausi maksaa sitä enemmän mitä enemmän rahaa potilaalla on. Toivottavasti ei tai muuten meikäläinen saattaa joutua perstakahikilän hullujenhuoneelle, kun verotulot ovat kunnassa laman takia romahtaneet.
 
Plus vielä muistetaan että hullujenhuoneella ollessaan henkilö ei pysty maksamaan laskujaan ja tästä seuraa luottotietojen menetys vaikka rahaa olisi. Ja luottotietojen menetys tarkoittaa samaa asiaa kuin että työnsaanti on mahdotonta.
 
Vanhuudenturva:
Vanhuus tulee noin 40-vuotiaana. Ei ole töitä vaikka työkuntoa olisi. Eläkevakuutustakaan ei kannata säästää sillä
 • Vouti kumminkin ryöstää vahingonkorvausrahoja eläkkeestä
 • Vakuutusta ei tule kertymään kumminkaan paljoa jos 40v:nä jää lopullisesti työttömäksi ja aiemmin lomautuspätkiä.
 • Raha on kiinni, kuinka vanhaksi pitää elää että saa kaikki sinne laittamansa rahat takaisin? Minä tuskin elän yli 60V:ksi.
 • Rahaa voi tarvita pelastamaan henki,terveys tai työkyky, silloin raha ei pidä olla kiinni vakuutuksessa.
 • Vakuutusrahat sosialisoidaan ja en saa mitään vanhuusturvaksi muuta kuin maapalstan kaalin ja perunan kuokkaviljelyyn. Asunto alkoholistien yömajan kuivalla puolella.
 
Yhteenveto:
Ainut fiksu tapa olisi sijoittaa jalometalleihin ja jemmata ne fyysisesti überturvalliseen paikkaan. (tyyliin jutku-hammasproteesi) Kaikki muu voidaan sosialisoida tai vouti voi viedä, tai euro romahtaa (jonka se tekee varmasti). Jopa asunto voi vastoin omaa syytä häipyä alta. (sinkku nyt asuu vuokralla ihan hyvin joo)
 
Fakta on että onnellisimpia ovat ne pikavippikierteessä olevat hyppyritukka-YTM:ät sekä ylivelkaanutneet perheenisät. Kukaan ei voi viedä velkaa pois, otetaan vakuutuksia siltävaralta jos sitä rahaa tarvitsisi kiperästi ja Visa vinkuu.  Ja kohta liikkellelaskettavan eurosetelirahoitusmällin takia hyperinflaatio kuittaa velat.
 
Itse, näin todellisena kapitalistipaskiaisena toivoisin näkeväni kunnon symbolista sysärisukka... tai sanotaanko että telamiina-makuupussi  kurinpalautusta tuhlaripoika maille että yksityishenkilöille.  Mihin se kreikka tarvitsee niitä Leopard2A6:ia, ei Turkki Kreikkaan hyökkää, kun molemmat ovat natomaita. Enempi täällä tarvitaan, kun ties kuka on ryssänmualla vallassa 10 vuoden päästä. (unohtamatta että venäjä islamisoituu vauhdilla). Tai sitten käydään jonkin isomman kriisin varjolla hakemassa karjala takaisin "viipurin linnaan leijonalippu, jukoliste poijjat me nostetahan!!!"  (UPPSS!!!)
 
Ja yksityishenkilöiden tapauksessa tarkoittaa että perheet ajetaan hankeen ja hyppyritukka-YTM:ien BMW:t vie vouti ja myy virolaisille. 
JA hyppyritukka-YTM:ät laitetaan vankilaan pakkotyöhön SAATANA!!! Tulkoot sosiaalisia ongelmia, PERKELE!!!
 
Tulis pakkanen, tai ainakin zombieapokalypsi ja tappas pummit.
 
Ikävä kyllä, valtio ei hylkää uskollisia ja kunnollisia kansalaisiaan. Ja kuka sitten ne asunnot, josta asukkaat on ajettu lumihankeen zombien syötäväksi.. ostaisi? Kiinalaiset tai ehkäpä valtio ostaa, jotta niihin voidaan asuttaa huippuosaaja-kamelikuskeja. Nääh...Kyllä velat järjestyy. Velat järjestyy, tarkoittaa siis tässä että velkaa on loppuiäksi, mutta lumihankeen ei joudu, enkä minä saa ostettua halpoja asuntoja.
 
 
Lukijat ihmettelevät, kun mainitsin "uskollisia ja kunnollisia kansalaisiaan". NIIN!! Kyse onkin vain määritelmästä.
Eikö sellainen ihminen jonka
 • Ei omista enempää rahaa kuin max kuukausipalkka, pitää rahaa kierrossa
 • On ylivakuuttanut, ei joudu miettimään riskejä
 • Velkaa helvetisti eli on nöyrä
 • Maksaa runsaasti tupakka ja alkoholiveroa valtiolle
 • Ei kyseenalaista tai ajattele omilla aivoilaan
 • Ei ole käynyt armeijaa tai on sivari. Ei kykene organisoituun väkivaltaan vallanpitäjiä kohtaan (aseistettu ryyppyjengi ei ole sotilasryhmä,aseistettu jalkapallohuligaanijoukko ei ole komppania)
 • Ei omista laillisia tuliaseita. (laittomat tuliaseet eivät ole oikea ongelma)
 • Elää perhehelvetissä, ei voi nostaa kytkintä, varustaa vastarinta-sissiarmeijaa tai tehdä muutakaan "harkitsematonta"
 
Oikeastaan ole tälläisen sosiaaliämmädiktatuurin kannalta hyvä kansalainen? 
 
Minä taas en ole hyvä kansalainen.  Kirjoitan myöhemmin aiheesta miten systeemin ulkopuolella voisi elää.
Ennen sitä pyydän lukijapalautetta aiheesta, erityisesti talousasioihin perehtyneiltä
 • Sijoitusvinkit, minne vaihoharhainen rommari voi rahansa jemmata?
 • Systeemin ulkopuolella eläminen, (jos sosialisointi, rangaistukset tai työttömyys iskee)
 •        Veronkierto:Amiksilla on mahdollista pyytää palkka käteisenä, miten valkokaulustyöläisillä? Onnistuuko PayPalin kautta? Vai onko firmojen tilintarkastus niin tarkkaa että tälläiset veronkierrot ei mene läpi?
 • Maksuväline: Mistä saisi anonyymin tilin (jotta vouti ei löydä tai tili jäädyty), jonne voi tallentaa tilisiirtona ja nostaa käteistä suomessa. Syyskuun 11-päivän jälkeen tälläisten tilien löytäminen on arvatenkin hyvin hankalaa
Paperit: Millä tempulla saisi "vapaan" identiteetin.  Samanikäisen laitapuole kulkijan surmaaminen, ruumiin hävitys ja henkilöpapereiden väärennys?
 
 
PS.
Ei, minä en haikaile velkaperhehelvettiä. Olen enemmän tälläinen "liikaa asioita ajatteleva kansalainen". Eli yhteiskunnan vihollinen numero 1. 
Minulla on näkemys, että joskus lähivuosikymmeninä joudun "irtautumaan" yhteiskunnsta.