Lukijat varmaan tuntevat käsitteen "lasinen lapsuus". Ja tietävät kuinka paljon suomessa pyhinä (joulu, uusivuosi, vappu, juhannus,pikkujoulu) ryypätään ja miten se näkyy väkivallantekoina, tappoina, pahoinpitelyinä, tulipaloina, perheriitoina ja lasten huostaanottoina.

Syynä kuningas alkoholi (ohessa tupakka). Monesti alkoholistiperheiden lapset esittävät toivomuksen että "toivoisin että kotona ei oltaisi ryypätty"..yms muuta käsittämätöntä parkumista.

Aikaparadoksi/rinnakkaisuniversumi-scifihörhönörttinä en menisi esittämään tuollaisia toiveita.

Voinkin esittää lasisen lapsuuden kokeineille kysymyksen: "Ajatelkaa, mitä olisi tapahtunut jos perheessänne ei oltaisi ryypätty". Vastaus olisi että luultavasti teitä ei olisi edes syntynytkään (ajatelkaapa miten niitä lapsia tehdään ja missä kunnossa). Tuskimpa teidän isännekään olisi tavannut äitiänne. Luultavasti vieläkin elelisi isovanhempien nurkissa nördäten tietokoneella.

Eli lasisen lapsuuden kokenut omalla toiveellaan toivoisi rinnakkaisuniversumia jossa häntä ei olisi ikinä syntynytkään.

On toki totta että alkoholi ja tupakka on erittäin haitallista terveydelle. Jostain syystä, en tiedä miksi (arvatenkin ihmisten köyhän mielikuvituksen takia) mediassa ei ollenkaan käsitellä käsitettä "kuiva lapsuus". En tarkoita tällä uskonnollisia hihhuleita jotka kieltäytyvät alkoholista, vaan sellaisia tylsis-suomalaisia joille alkoholi ei ole se juttu ja sitä juodaan vain jos joku sitä erityisesti tulee tyrkyttämään, ei muuten.

Lapsuus joka ei ole lasinen, on jollaintavoin epäonnistunut.

Minulle on tolkutettu jo yli kahdenkymmenen vuoden ajan tolkutettu:"nerd, get life!!!" (joo, olen 28v wanha patu). Kanssaelämänmuotojeni puuhia seuranneena olen tullut lopputulokseen että tämä "life", suomalaisittain laiffi, tarkoittaa käytännössä alkoholin ja tupakan nauttimista, joskus myös huumeiden. Näihin yhdistyy yleesä urheilu (jalakapallo, jiäkiuakku, rualli ja vormulat.  Vähemmistöillä näihin kuuluu lisäksi ravit)

Matti Nykänen tiivistää elämän tarkoituksen hienosti lauseeseen "Elämä on laiffia".

Monesti juhlapyhinä itselleni iskee ahdistus siitä että en ole ryyppäämässä. Opiskeluaikoina wappuisin tapasin lähteä aina wapun aikoihin kaikenlaisiin bileisiin, kuten muistatte wanhasta blogistani (meinasin saada Uma Thurmanin näköiseltä milffiltä pillua, ja yhdessä toisessa prewappu tapahtumassa vonkasin kimppapillua yhdeltä lesbopariskunnalta. Terveisiä vaan jos tunnistatte.). Tuollon waput eivät ahdistaneet muuten kuin että jäi ilman pillua ja tuli torjutuksi ja rahaa kului ja morkkis iski.

 

Ahh.. mikään ei ole hienompaa ja seksikkäämpää kuin herrasmiesteekkari humalassa, siis omasta näkökulmasta. Tuo alkkomahoolin tuoma uhmakas nousuhumala. Toisin kuin lukijani luulevat, olen suuri alkoholin ystävä. Inhoan vain yli kaiken humalaa ja krapulaa.  Parasta alkoholissa on se ensipuraisu, muita asioita en voi sietää. Tosin alkoholin ehkä tärkein ominaisuus on se että kun on juonut sitä, voi nauttineena lähteä yrittämään pillua ilman että sitä pidettäisiin outona.

Asiaan... minua siis ahdistaa se että en ole kännäämässä ja ördäämässä. Nytkin esimerkiksi. Vietän uudenvuoden äidin nurkissa. No eipä siinä mitään, netti toimii ja sähköt ei katkeile, toisin kuin perstakahikiällä jossa kämppään tulee sähköt ilmajohdoissa pitkin pellonreunoja ja sähkölaitos ei ehdi paikalle useaan päivään hähähä. (tähän väliin vedeän mairean "troll face" hymyn).

Minua siis ahdistaa että en ole ryyppäämässä, mistä jäänkään paitsi. Ongelma numero yksi on tietenkin se että minulle ei ole kehittynyt taitoa ja sosiaalista silmää vetää perskännit mistä filmi katkeaa. Jos sanon itselleni "nyt menen alkoon, ostan pullon kossua ja vedän pellin kiinni", en yksinkertaisesti pysty sillä koko ajatus on täysin järjetön. Mennä ja myrkyttää itsensä, rähinöidessä&riehuessa voi satuttaa tai vammauttaa itsensä. Ihan järjetöntä, en pysty vaan tekemään niin.

Ja olenhän minä käynyt opiskelija-aikoina bileissä, mitä valmistunut DI muka tekisi jossain opiskelijabileissä? Ne on sitäpaitsi pääosin viikolla ja suuremmissa kaupungeissa. Miten ineen? Baariin voisi mennä ja siitä on kirjoitettu matkaraporttiakin blogiin... mutta siellä on niin nuorta porukkaa, tämänikäisen pitäisi olla jo vakiintunut. Ja baarissa pitäisi pukeutua johonkin helvetin hiphopparivaatteisiin, joutua tappeluun yms...

Mennä nyt setämiehenä baarissa ehdottelemaan kymmenen vuotta nuoremmalle tytölle "öööö... mitens olis tänäiltana melaa ylioppilasmekkoon"... EI VITTU!!! Tämän olen jopa tehnyt (taisi olla 2010 yo-päivänä). EI TOIMI.

Lasinen lapsuus olisi opettunut kuinka kännille löytyy aina hyvä perustelu. Jokaviikkoinen perjantai-lauantai känni plus juhlapyhien rankka juhlinta poliisisetien kanssa (poliisilla on muuten magee bilepaku) olisi opettanut luontevan alkoholinkäytön ja tupakanpolton. Lisäksi olisin oppinut kuinka nainen on "HUORA JUMALAUTA" ja miten ämmä laitetaan kuriin ja nuhteeseen hellan ja nyrkin väliin saatana!!! Naiset tykkää kun niitä pitää nartttuina. Tämän olisin oppinut alkoholistiperheessä luontevasti.

Naurakaa pois, kirjoitan sarkastisesti mutta mukana on aimo annos raakaa realismia.

Olisin myös päässyt poikuudestani huomattavasti aiemmin jos olisin oppinut luontevat tupakoinnin ja kapakoinnin salat. Kaivakaapa esille se tutkimus (tai taisi olla useita) joidenka mukaan aikaiset seksikokemukset liittyvät päihteden käyttöön. Tästä voimme päätellä että päihteitä käyttävillä nuorilla on enemmän sosiaalista elämää. Tai siis tarkalleenottaen "hyödyllistä sosiaalista elämää" joka tarjoaa pillua.

 

Eli toivotankin lukijoille lasista uuttavuotta ja hyvää vappua.